03:31:55 19.04.2024
Stiri

Consiliul Birourilor „Carte Verde” de la Bruxelles a dispus scoaterea R. Moldova de sub monitorizare: Republica nu mai riscă să fie exclusă din sistemul internațional „Carte Verde”

Actualitate 28.09.2021 16:13 Vizualizări1812 Autor: Ziarul National
Consiliul Birourilor „Carte Verde” de la Bruxelles a dispus scoaterea R. Moldova de sub monitorizare: Republica nu mai riscă să fie exclusă din sistemul internațional „Carte Verde”


Republica Moldova a depășit etapa legată de excluderea sa din sistemul „Carte Verde” și, după aproape două decenii, Consiliul Birourilor „Carte Verde” a dispus recent scoaterea republicii noastre de sub monitorizare.

Totuși, decizia reprezintă un „credit în avans” oferit actualei guvernării, condiționat de angajamentul pentru implementarea mai multor reforme în domeniu.

Mesajul i-a fost transmis astăzi președintelui Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, de către membrii Consiliului Birourilor sistemului „Carte Verde”, cu sediul la Bruxelles, care efectuează o vizită în R. Moldova.

Discuțiile au vizat situația actuală și perspectivele de dezvoltare a pieței de asigurări în particular și a sectorului financiar nebancar în general.

De asemenea, interlocutorii au amintit că, în anul 2015, sistemul „Carte Verde” a fost delapidat de aproape 20 de milioane de lei prin intermediul unor scheme corupte, bani care încă nu au fost recuperați. Ziarul NAȚIONAL a scris anterior că această operațiune a purtat semnătura lui Veaceslav Platon.

„Avem multe de făcut pentru creșterea transparenței și a standardelor de pe această piață”, a recunoscut Dumitru Alaiba.

Sistemul „Carte Verde” a fost creat la 1 ianuarie 1953 sub egida Comisiei Economice pentru Europa a ONU și este administrat de Consiliul Birourilor din care face parte și „Biroul Naţional al Asigurătorilor” din R. Moldova.

Polița Internațională de Asigurare „Carte Verde” este un produs de asigurare contra riscurilor în urma unui eventual accident produs în străinătate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md