Viitorii specialiști IT au interacționat cu companiile IT de la Chișinău. Cum a fost la „IT Career Expo 2021”

28 Sept. 2021, 12:47
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
28 Sept. 2021, 12:47 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Participanții târgului de cariere „IT Career Expo 2021” au interacționat cu aproximativ 20 de companii IT de la Chișinău și au cunoscut ofertele de stagiu și de muncă. De asemenea s-au desfășurat 12 sesiuni de orientare în carieră și s-a prezentat oferta de cursuri disponibile pentru începători.

La târgul de cariere „IT Career Expo 2021” – un eveniment de ghidare în carieră, care a adus la un loc reprezentanții mediului educațional și ai sectorului privat, au participat zeci tineri interesați să urmeze o carieră în domeniul IT.

Toți cei interesați de oportunitățile unei cariere IT au avut posibilitatea să afle din prima sursă care sunt avantajele oferite tinerilor profesioniști, chiar de la reprezentanții celor 19 companii participante: Gilat Sattellite Networks, Simpals, Jivy Group, Paynet, Pentalog, Allied Testing, Salt Edge, ISD, Orange Systems, Tekoway, Codefactory, AMDARIS, DevelopmentAID, Technosoft, MOLDCELL, Noction, Coherent Solutions, Cegeka, Best4U International.

În cadrul evenimentului au avut loc și mai multe ateliere tematice, axate pe principalele direcții de activitate IT, potrivite pentru tinerii profesioniști. Iar pentru a fi pregătiți de interviurile cu angajatorii, participanții au avut parte și de sesiuni practice și de simulare pentru a obține un job și totodată, au descoperit oferta de studii în domeniul IT destinată începătorilor, inclusiv cele oferite de  „Tekwill Academy”.

Târgul de cariere a fost organizat de „Tekwill Academy”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, în cadrul proiectului TEKWILL, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională  și Suediei.

Corina Damaschin, manager de proiect „Tekwill Academy”: „Dezvoltarea forței de muncă calificată începe de la cunoștințele de specialitate ale viitorilor specialiști, dar și de capacitatea de a fi conectat cu ultimele tendințe ale domeniului. Din acest motiv, ne-am dorit să apropiem educația tehnologică, tinerii sau viitorii specialiști cu angajatorii și companiile angajatoare. Această sinergie vine să complementeze interacțiunea dintre cei interesați și, astfel, să dezvoltăm o comunitate IT de perspectivă, care să creeze produse și să ofere servicii la cel mai înalt nivel.”

La final, participanții au participat și la o tombolă, în cadrul căreia, tinerii au câștigat vouchere, tricouri personalizate și alte premii din partea partenerilor.

„Tekwill Academy” este un program de formare a specialiștilor în domeniul IT și ghidare în carieră. Acesta facilitează integrarea noilor profesioniști pe piața muncii, în dependență de talentele individuale ale acestora și necesitățile reale ale angajatorilor.

Despre TEKWILL

Tekwill a fost creat în anul 2017 ca Centru de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Pentru a continua să contribuie la creșterea competitivității industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei, centrul și-a extins domeniile actuale de activitate, devenind în 2019 un proiect complex la nivel național. Obiectivul de bază a Proiectului „Tekwill”, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale membrilor societății, dar și a potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ superior, în conformitate cu cererea de pe piața IT.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 11:14 // Actual //  Lupu Eduard

Într-o mișcare strategică pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, Parlamentul a ratificat în ședința de astăzi un acord crucial. Este vorba despre Acordul de împrumut între Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ce vizează realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acest acord va permite contractarea unui credit de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din valoarea totală a proiectului. De asemenea, Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro din contul unui acord anterior, pentru prima fază a proiectului. Uniunea Europeană contribuie și ea, oferind un grant de 15,4 milioane de euro prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul va implica construcția unei linii electrice aeriene de 400 kV între Bălți și Suceava, România, precum și reconstrucția stației electrice Bălți 400 kV. Bugetul total al proiectului se ridică la 77 milioane de euro și va acoperi și reabilitarea unor segmente de rețele electrice de transport din Republica Moldova, inclusiv înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această inițiativă nu doar va consolida legăturile energetice între cele două țări vecine, ci va contribui și la asigurarea stabilității și sustenabilității sistemului energetic al Republicii Moldova, având un impact pozitiv asupra securității energetice a întregii regiuni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău