(video) Premieră în industrie! Toyota a început să înlocuiască plasticul din mașini cu un material pe bază de plante

toyota-mirai-climate-control-panel
Foto: autolog.md

Compania Toyota a început să utilizeze în maşinile sale părţi componente realizate dintr-un material inovativ și ecologic numit Durabio.

Durabio a fost dezvoltat și fabricat de Mitsubishi Chemical Corporation. Mai este numit drept plastic bioinginerat. Particularitatea materialului constă în faptul că pentru producția sa nu se utilizează un produs inițial sintetic, ci organic – izosorbidul materiilor prime vegetale, informează infoblog.

Până în prezent, un singur element a fost fabricat din Durabio – panoul de control al climatizării pentru pasagerii din spate, care este integrat în cotiera centrală a banchetei.

autolog.md

Chiar şi aşa, acesta este primul exemplu de utilizare a unui astfel de material pe vehiculele de producție. În viitor, Toyota intenționează să-l folosească pentru un număr mai mare de elemente.

Noul material este extrem de durabil și rezistent la zgârieturi. Conform acestor indicatori, este comparabil cu plasticul tradițional care este găsit din abundenţă în prezent în maşini inclusiv.

Deși Durabio este un polimer vegetal, nu este biodegradabil. Astfel poate fi utilizat pe scară largă în automobile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente