(video) Tehnologiile de condus autonom încep să fie folosite tot mai mult în agricultură. Iată cel mai proaspăt exemplu

Că tot suntem în sezonul de toamnă, cel al strângerii roadelor şi pregătirii pământurilor pentru primăvară, nu am putut trece cu vederea o astfel de ştire, una care arată că tehnologiile de condus autonom, pe care le vedem implementate şi pe automobile stradale, încep să fie folosite tot mai mult în agricultură şi evoluează tot mai interesant pe an ce trece!

Cel mai proaspăt exemplu este demonstrat de compania GUSS Automation, care a prezentat de curând o nouă versiune a unui pulverizator agricol complet autonom. Vehiculul este mai compact decât modelul anterior lansat și, prin urmare, poate fi utilizat pe un număr mai mare de terenuri.

Dacă primul GUSS are 7.3 metri lungime, atunci noul mini GUSS este redus la 6 metri. Lățimea și înălțimea sa sunt respectiv de 1.8 și 1.6 metri. Astfel, robotul este mai mare decât un SUV full-size tradiţional şi poate încăpea cu uşurinţă printre rândurile organizate în aceleași podgorii.

Vehiculul nu are o cabină şi niciun scaun pentru şofer deoarece este controlat de la distanţă. Mai mult, operatorul prin intermediul unui laptop poate monitoriza activitatea a opt maşinării simultan! Cu toate acestea, modelele GUSS au fost învățate să navigheze singure în spațiu, folosind LiDAR-uri, senzori, module GPS și un software original, printre altele.

Spre deosebire de marea majoritate a “dronele” cu roţi moderne, noul mini GUSS nu este un vehicul electric. Este alimentat de un motor diesel marca Cummins de 3.8 litri. Rezervorul de motorină îi are un volum de aproape 300 de litri, astfel încât robotul poate funcționa fără realimentare pentru o perioadă de până la 12 ore!

În funcție de nevoile clientului, vehiculul poate avea câteva zeci de duze de diferite înălțimi și configurații. Costul robotului nu a fost încă anunțat. Vânzările sale vor începe în primăvara anului 2022.

Vezi şi: (video) Case IH prezintă conceptul unui tractor cu care poţi lucra pe câmp chiar şi de acasă

Caracteristici detaliate:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/