BERD oferă noi fonduri pentru reabilitatea unor tronsoane importante de cale ferată din Republica Moldova. Ce bani urmează să vină în țară

Mădălin Necșuțu
28/09/2021

Moldova va beneficia de bani adiționali de la BERD pentru a-și reface infrastructura feroviară, a anunțat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

„Foarte curând, în luna octombrie, îl așteptăm în Republica Moldova pe directorul general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, ca să semnăm documentul în sumă de circa 24 milioane de euro, bani adiționali la cei 27,5 milioane de euro care sunt dedicați pentru reconstrucția infrastructurii feroviare din țară”, a scris acest pe pagina sa de Facebook.

Andrei Spînu a mai precizat că președintele Maia Sandu a semnat luni decretul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare.

Banii vor fi folosiți pentru reabilitatea tronsonului de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești.

Mădălin Necșuțu
28/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii