Şefa CEC-ului moldovenesc, ajunsă oficial european. Cu ce funcţie nouă s-a ales Angelica Caraman

Julieta Saviţchi
28/09/2021

Președinta Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova (CEC), Angelica Caraman, va conduce timp de un an Asociația Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO). Caraman a fost aleasă preşedintă a organizaţiei europene în cadrul Adunării Generale a ACEEEO, care şi-a desfăşurat lucrările, marţi, la Bucureşti.

„Este încă o recunoaștere a aspirațiilor autorității de management electoral, dar și a cetățenilor noștri de a consolida democrația în Republica Moldova, de a continua să muncim pentru implementarea celor mai înalte standarde în materie electorală. Preluarea președinției Asociației, pentru a doua oară, este un important imbold, pentru noua componență a CEC din Moldova să persevereze și să pună în aplicare cele mai bune practici împărtășite de către colegii noștri din autoritățile electorale”, a declarat președinta Angelica Caraman după ce a primit votul de încredere.

După preluarea preşedenţiei ACEEEO, Comisia Electorală Centrală va fi obligată să pregătească cea de-a 31-a conferință anulă a organizaţiei, care va avea loc în septembrie 2022, la Chișinău, în problema implementării metodelor alternative de vot.

ACEEEO este o organizație regională independentă a organizaţiilor de management electoral, care întrunește 25 de membri, reprezentanți ai autorităților electorale din 25 state din Europa.

Angelica Caraman a fost candidatul PAS pentru funcţia de membru al CEC, iar a doua zi după ce a primit votul de încredere al Parlamentului, la 17 septembrie, a fost aleasă preşedinte al Comisiei.

Julieta Saviţchi
28/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii