Tractorist cu acte-n regulă la preț de 2500 de lei, datorită șefului „Intehagro" din Taraclia: Ofițerii CNA l-au reținut după ce i-au percheziționat casa și biroul

Percheziții matinale la domiciliul și în biroul de serviciu ale șefului subdiviziunii teritoriale Taraclia a Inspectoratului de Stat pentru Supraveghere tehnica „Intehagro". CNA anunță că șeful întreprinderii de stat din Taraclia a fost reținut de CNA și procurori, fiind suspectat de crearea unei scheme de corupție.

Foto: UNIMEDIA

CNA precizează că perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar penal, pornit pe corupere pasivă.

Potrivit materialelor anchetei, șeful întreprinderii de stat este bănuit că a pus la cale o schemă de corupție prin care ar fi extorcat şi primit sistematic câte 2500 de lei de la doritorii de a-și perfecta certificate de tractorist mecanic sau permis de conducere a tractorului de categoriile A și C, fără ca aceștia să susțină examene teoretice și practice.

Astfel, la percheziții, au fost ridicate mai multe copii ale actelor de școlarizare ale candidaților, cărora li s-au eliberat certificate de tractorist-mecanic, ordinele de plată, pe care bănuitul le achita personal și le atașa la setul de documente, cereri pentru susținerea examenelor, dar și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

Șeful „Intehagro" din Taraclia, bănuit în 8 episoade de corupție, a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul de detenție provizorie a Inspectoratului de Poliție Cahul.

Dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă și privarea de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupţie


Pub