A vrut să scape de autoizolare, dar se poate alege cu un dosar penal: Un moldovean de 33 de ani, reținut la frontieră

Pentru a fi scutit de autoizolare, un moldovean a prezentat la controlul de frontieră confirmarea faptului că i-a fost administrat vaccinul Johnson-Johnson. În timpul verificării certificatului au fost identificate mai multe semne neveridice. Tânărul pe lângă faptul că a fost plasat în autoizolare va fi cercetat penal pentru perfectarea ilegală a actului.

Foto: Poliția Republicii Moldova

În seara zilei de ieri, în punctul de trecere Criva s-a apropiat un moldovean de 33 de ani. Acesta, împreună cu documentele necesare pentru autorizarea intrării în țară a prezentat și certificatul de vaccinare pentru a fi scutit de carantină.

Actul ce ar fi trebuit să-i permită călătorului să circule fără restricții este motivul pentru care riscă amendă penală, deoarece asupra certificatului au fost depistate semne de falsificare legate de blanc, seria lotului, informația din bazele de date, codul QR și altele.

Audiat, tânărul a declarat că nu cunoaște despre cele depistate, însă nu s-a arătat mirat pentru că menționează el „respectivul act i-a fost înmânat de o persoană, fiind angajat în Polonia”.

În repercursiune certificatul de vaccinare a fost ridicat, iar călătorul riscă o cercetare penală conform art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Este al doilea caz de acest gen. Primul caz a fost cercetat de către Poliția de Frontieră și ulterior diferit instanței de judecată pentru luarea măsurilor ce se impun.


Pub