Ulanov își vrea imunitatea înapoi și a atacat decizia în judecată: „Procedura a fost doar cu scopuri politice”

Deputatul formațiunii Șor Denis Ulanov a acționat în judecată Parlamentul Republicii Moldova. Acesta a solicitat magistraților de la Judecătoria Chișinău să verifice legalitatea actului Legislativului din 22 martie, prin care a fost lăsat fără imunitate parlamentară. Prima ședință de judecată va avea loc pe 8 noiembrie. Precizările au fost făcute de deputatul Ulanov pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Cererea dată a fost depusă practic la scurt timp după votarea în Parlament, la începutul lunii aprilie. Scopul acestei acțiuni din partea mea este pentru că din start a fost încălcată procedura, deoarece avocații mei au fost înlăturați de la participarea de la ședința Comisiei Juridice, asta a fost un abuz din partea Procurorului General. A fost încălcată procedura de votarea acestei hotărâri, prin faptul că pentru ridicarea imunității au votat și deputați cu conflicte de interese din partea unor formațiuni care erau atunci în Parlament. PD și Pro Moldova, inclusiv, asta tot a fost o încălcare gravă.

Cererea a fost depusă cu scopul de a prezenta niște dovezi că Procurorul General a trecut linia roșie în această procedură. Nu a fost prezentată nicio dovadă pertinentă și legală pentru ridicarea imunității. Procedura a fost doar cu scopuri politice. O săptămâna până la dizolvarea Parlamentului a venit cu această cerere fără nicio dovadă, argumentare”, a declarat Ulanov.

Deputatul a rămas fără imunitate parlamentară la ședința din 22 martie 2021. Atunci procurorul general spunea că parlamentarul ar fi acționat în interesele unei organizații criminale și a prejudiciat statul în proporții deosebit de mari.

La sfârșitul lunii iulie 2021, Procuratura Anticorupție anunța că a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume.


Pub