Natalia Gavrilița, la întrevedere cu președintele Consiliului European. Ce mesaj a transmis pentru Moldova Charles Michel

„UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme ambițioase pe care și-o propune. Moldova este un partener important și prioritar pentru noi”. Declarația a fost făcută de Charles Michel, președintele Consiliului European, în cadrul întrevederii cu prim-ministra Natalia Gavrilița, la Bruxelles.

Foto: Facebook/ Natalia Gavrilița
Am mulțumit înaltului oficial european pentru susținerea pe care Consiliul European o oferă țării noastre și am menționat că acest suport este extrem de important pentru consolidarea proceselor democratice, reformarea justiției și instituțiilor statului, relansarea economică și crearea locurilor de muncă, și creșterea bunăstării cetățenilor. La fel, am avut un schimb de opinii și referitor la prioritățile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează a fi desfășurat în decembrie, curent”, a menționat Natalia Gavrilița.

„În contextul priorităților Guvernului pe care îl conduc, am vorbit despre reforma justiției și anticorupție, inclusiv investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei Covid-19 și pachetul de suport economic și social necesar pentru relansarea creșterii economice”, a mai adăugat șefa Guvernului de la Chișinău.

În context, președintele Consiliului European, Charles Michel, a menționat că: „UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme ambițioase pe care și-o propune. Moldova este un partener important și prioritar pentru noi”.

„Sunt sigură că actuala vizită va pune bazele pentru impulsionarea relațiilor între Republica Moldova și Uniunea Europeană, astfel încât, în următoarea perioadă, să fie posibilă avansarea dialogurilor la nivel înalt pe securitate, justiție, energie. Republica Moldova este interesată de extinderea domeniilor de cooperare, dar și de dezvoltarea în continuare a politicilor naționale în conformitate cu Acordul de Asociere”, a conchis Natalia Gavrilița.





Prim-ministra Natalia Gavrilița efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 27-28 septembrie. Aceasta este prima vizită a sa în străinătate în calitate de șefă a Guvernului și are loc la invitația Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles.


Pub