Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ R. Moldova urmează să…

DOC R. Moldova urmează să primească 24 mln de euro de la BERD, sub formă de împrumut, pentru reconstrucția infrastructurii feroviare. Șefa statului a semnat decretul

Foto-simbol

Președinta R. Moldova, Maia Sandu a semnat luni, 27 septembrie, decretul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare de circa 24 de milioane de euro, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare.

Anunțul a fost făcut de Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care menționează că documentul urmează să fie semnat în luna octombrie, odată cu vizita în R. Moldova a directorului general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone.

„Foarte curând, în luna octombrie, îl așteptăm în R. Moldova pe directorul general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, ca să semnăm documentul în sumă de circa 24 mln de euro, bani adiționali la cei 27 500 mln de euro, care sunt dedicați pentru reconstrucția infrastructurii feroviare din țară”, a spus ministrul într-o postare pe Facebook.

Foto: Andrei Spînu/ Facebook

Amendamentul nr. 2 la Acordul de împrumut dintre R. Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare a fost semnat, la Chișinău, pe 14 noiembrie 2014.

Pe 15 septembrie curent, Guvernul de la Chișinău a aprobat proiectul privind ratificarea Acordului dintre R. Moldova și BERD cu privire la finanțarea adițională în valoare de 24,8 milioane de euro pentru achiziționarea vaccinurilor.