03:27:27 18.04.2024
Stiri

Premiul MARE al Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru” i-a revenit poetului-academician Ion Hadârcă

Actualitate 27.09.2021 15:13 Vizualizări1031 Autor: Ziarul National
Premiul MARE al Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru” i-a revenit poetului-academician Ion Hadârcă Facebook // Adrian Ghicov


Marele Premiu „Grigore Vieru” al Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, organizat în perioada 22 - 25 septembrie curent la Chișinău, Hâncești și Iași,i-a fost acordat poetului-academician Ion Hadârcă pentru întreaga sa activitate.

Ce-a de-a XIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” a fost organizată de Institutul Cultural Român la Chișinău „Mihai Eminescu”, în colaborare cu mai multe instituții culturale de la Chișinău și Iași.

În zilele de 22 - 23 septembrie curent, Festivalul s-a desfășurat la Iași, iar de pe 24 și 25 septembrie - în R. Moldova.

La Chișinău, Festivalul a debutat cu depuneri de flori, alocuțiuni ale organizatorilor și scriitorilor participanți la eveniment la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, apoi a urmat o manifestare literar-artistică –„Întoarcerea la izvoare” – la Biblioteca Națională „Ion Creangă”, filiala Licurici.

Pe 24 septembrie, la Academia de Științe a Moldovei, sala mică, a avut loc Conferința științifică „Posteritatea critică a lui Grigore Vieru”, în cadrul căreia au ținut prelegeri acad. Mihai Cimpoi, dr. Nina Corcinschi, directorul Institutului de Filologie B.P. Hasdeu, Filomena Corbu, Lina Codreanu, dr. Theodor Codreanu, dr. Paul Gorban, dr. Daniel Corbu, acad. Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău.

În aceeași zi a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor Festivalului, dar şi un spectacol de muzică și poezie.

Sâmbătă, 25 septembrie, la Biblioteca publică raională din Hâncești ÎPS Antonie Plămădeală s-a desfășurat manifestarea literar-artistică „Un verde ne vede”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md