În Chișinău, va fi majorat numărul paturilor pentru internarea pacienților cu COVID-19

Foto: OMS; Fotograf: Dinu Bubulici

În municipiul Chișinău, va fi majorat numărul paturilor pentru pacienții care sunt internați cu COVID-19. În această săptămână, vor fi amenajate 300 de paturi la Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, inclusiv 16 paturi de terapie intensivă.

Din cauza numărului cazurilor noi de COVID-19 care este în creștere, Primăria Municipiului Chișinău a dispus amenajarea a noi paturi pentru persoanele internate, dar și activarea secțiilor noi de COVID-19.

Astfel, vor fi întreprinse următoarele acțiuni:
# vor fi amenajate până la 300 de paturi la Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, inclusiv 16 paturi de terapie intensivă;
Actualmente, în această instituție medicală sunt ocupate 180 de locuri din 210 paturi activate, inclusiv 12 paturi ATI.
# activarea secțiilor COVID-19 la Spitalul municipal pentru copii „Valentin Ignatenco”, 63 de paturi, unde deja peste jumătate din numărul de paturi COVID pentru copii sunt ocupate.

A fost luată această decizie deoarece crește și numărul de îmbolnăviri cu coronavirus şi în rândul copiilor, iar Spitalul Municipal de Boli clContagioase pentru Copii este plin.

„Centrul COVID-19 de la Moldexpo este plin cu pacienţi, acesta funcţionând la capacitate maximă. Avem pregătite spaţii medicale de rezervă, dar aceste rezerve sunt pe termen scurt”, spune Ion Ceban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente