Curtea de Apel i-a plasat în arest la domiciliu pe cei doi învinuiți în dosarul „Primăria Trușeni”

Foto: CNA

Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău i-au plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe primara de la Trușeni, Stela Munteanu și ex-șeful întreprinderii municipale a primăriei, care sunt cercetați într-un dosar de corupție.

„Curtea de Apel i-a plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe cei doi învinuiți în dosarul «Primăria Trușeni»”, se arată în nota informativă a CNA.

Primara de la Trușeni și ex-șeful întreprinderii municipale a primăriei au intrat în vizorul CNA, după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită din partea funcţionarilor primăriei pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

Cercetările ofiţerilor CNA şi ale procurorilor au identificat multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1 000 de euro, dar au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente