(foto/video) Ai auzit despre Karlmann King – cel mai scump SUV din lume?

Ai auzit despre Karlmann King – cel mai scump SUV din lume? Pentru prima dată această maşină şi-a făcut apariţia în 2016 la Salonul Auto de la Beijing şi de atunci a rămas una pe cât de neobişnuită, pe atât de misterioasă.

De ce spunem asta? Pentru că nu se cunoaşte exact dacă este un proiect de succes sau unul eşuat!

Conform informaţiilor disponibile în spaţiul online, designul exterior al maşinii a fost proiectat de studioul chinez IAT Automotive Technology pentru atelierul de tuning al modelelor Ford și Chevrolet – Unique Club – din Beijing. Ulterior s-a planificat crearea unei serii mici formată din 12 exemplare, iar de asamblarea comenzilor individuale să se ocupe o întreprindere din Italia.

SUV-ul unghiular, care imită într-o oarecare măsură aspectul avioanelor stealth, este construit pe șasiul modelului Ford F-450. Sub capotă are un motor pe benzină Triton V10 de 6.8 litri (467 CP), cuplat la o cutie de viteze automată în şase trepte. Viteza maximă este limitată la 140 km/h. Şasiul i-a fost revizuit pentru a include perne de aer în suspensie.

În lungime măsoară practic şase metri, pe lăţime şi înălţime câte aproximativ 2.5 metri, iar ampatamentul îi constituie 3.691 mm. Unghiurile de atac, rampă şi degajare sunt de 30 de grade, iar garda la sol îi este de minim 300 mm. Corpul acestui monstru este realizat din oțel și fibră de carbon, însă la cerere poate fi şi blindat, în acest caz greutatea totală crescând de la 4.5 la 6 tone.

Interiorul este orientat spre confort şi lux, fiind folosite materiale scumpe, dar şi diverse sisteme de infotainment sau soluţii de comunicare prin satelit (vezi toate dotările disponibile în documentul ataşat mai jos). Numărul de locuri poate varia de la patru la şapte.

Preţul de start anunţat inițial era de 1.85 milioane de dolari, fără taxe. Câte maşini s-au făcut şi au fost livrate clienţilor este un mister, dacă s-au făcut în genere…

Specificații în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:
(sursă: drom.ru)

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/