Noua familie de modele Porsche 718. Primele detalii

Porsche va continua să-şi electrifice gama sa de maşini sport cu modelele cele mai accesibile. Car & Driver scrie, citând surse din cadrul companiei şi din afara acesteia, că membrii familiei 718 vor trece pe electricitate în 2024, atunci când se așteaptă şi schimbul generației actuale cu una nouă!

Se promite că aceste automobile vor deveni cele mai moderne produse ale mărcii, întrucât vor fi destinate tinerilor, în primul rând. În același timp, după cum s-a dovedit, compania germană a oferit deja un indiciu despre designul lor!

Exteriorul noilor mașini electrice va fi un amestec de detalii ale actualului Porsche Taycan și conceptul Mission R, ultimul fiind dezvăluit chiar la început de septembrie. Conceptul a fost poziționat ca un prototip al unui supercar de curse electric.

Iar interiorul lor va fi chiar mai futurist decât cel al lui Taycan, în conformitate cu preferințele publicului țintă pentru noutățile viitoare, al cărui nucleu ar trebui să fie alcătuit din oameni cu vârsta de peste 30 de ani care apreciază soluțiile de înaltă tehnologie şi de ultimă oră în loc de persoane care preferă ceva mai old school şi cât mai multe comenzi fizice.

În ceea ce privește platforma, conform datelor preliminare, noile Cayman și Boxster vor fi bazate pe o versiune modificată a arhitecturii PPE. Ca şi actualul Taycan, versiunea de bază va dispune de un singur motor pe puntea din spate, în timp ce altele de top vor avea două, ceea ce înseamnă că un sistem AWD va apărea în premieră în această familie!

Puterea totală generată de unitățile lor de propulsie, în cazul celor mai scumpe modele, va fi comparabilă cu puterea motoarelor cu combustie folosite de Porsche 911, deşi producătorului nu-i va fi teamă de o concurență internă!

De ce? Modelul 911 nu va fi pus complet pe baterii cel puțin până la sfârșitul acestui deceniu, iar autonomia versiunilor de bază ale noilor mașini electrice va fi de circa 400 de kilometri, un număr numit drept un “minim acceptabil”.

Cmentariile sunt închise