/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Recursul depus de avocatul lui Plahotniuc, privind bunurile sechestrate ale clientului său, nu va fi strămutat la o altă instanță

27 septembrie 2021, ora 18:48

Curtea Supremă de Justiție a respins cererea avocatului Lucian Rogac, depusă în numele lui Vladimir Plahotniuc, privind strămutarea recursului declarat împotriva încheierii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, din 25 septembrie 2020, de la Curtea de Apel Chişinău la o altă instanţă egală în grad. Decizia a fost pronunțată pe 27 septembrie curent și este irevocabilă. 

Menționăm că pe rolul Curţii de Apel Chişinău se află examinarea recursului depus de avocatul Lucian Rogac, în numele lui Vladimir Plahotniuc, împotriva încheierii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, din 25 septembrie 2020 emisă în cauza penală prin care a fost dispusă aplicarea sechestrului pe cota de 1.0 a casei de locuit a clientului său.

Pe 1 septembrie 2021, avocatul Lucian Rogac, în numele lui Vladimir Plahotniuc a înaintat cererea prin care a solicitat strămutarea judecării recursului de la Curtea de Apel Chişinău la o altă instanţă egală în grad, motivând că se încalcă dreptul la un proces echitabil şi se creează impedimente la exercitarea dreptului de proprietate asupra bunurilor sechestrate, în mod abuziv şi ilegal, repartizarea examinării recursului fiind făcută cu grave erori de procedură.

Totodată, potrivit apărării, instanța de judecată a depășit termenul legal de examinare a unor astfel de recursuri, ședințele de judecată fiind amânate nejustificat şi modificându-se datele de examinare cu anunțarea intenționat greșită a acestora.

De cealaltă parte, CSJ a constatat că cererea de strămutare nu corespunde cerințelor Codului de procedură penală.

Amintim că în această cauză penală au  fost identificate și sechestrate 21 de bunuri în valoare totală de 811 milioane lei. Este vorba despre nouă încăperi nelocative, două încăperi locative, două construcții nelocative, un mijloc de transport, două terenuri pentru construcții, două capitaluri sociale și trei creanțe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram