/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Detalii noi despre bărbatul care a murit, după ce a căzut în gol, în timp ce se trata de COVID la spitalul din Soroca. Era în dinamică pozitivă

missing
27 septembrie 2021, ora 21:28

Apar detalii noi despre bărbatul care a murit după ce a căzut în gol, în timp ce se trata de Covid la spitalul din Soroca. Potrivit medicilor, pacientul, în vârstă de 67 de ani, era în dinamică pozitivă și nu existau suspiciuni că ar trece prin probleme de ordin psihologic. Ba mai mult, medicii spun că bărbatul urma să fie testat repetat și, cel mai probabil, externat. Cu câteva ore înainte de tragedie, bărbatul a fost vizitat de rude, a discutat cu ele prin geam și a primit un colet cu haine și cărți.

Tragedia s-a produs în după amiaza zilei de ieri. Bărbatul, originar din raionul Dondușeni, a fost testat pozitiv la Covid și internat la spitalul raional Soroca. Medicii de acolo ne-au spus că pacientul a fost monitorizat în permanență și avea o dinamică pozitivă. 

Directorul adjunct al spitalului raional Soroca susține că pacientul nu dădea semne că ar fi avut probleme de ordin psihologic ori de alt fel. 

Bărbatul s-ar fi aruncat în gol de la etajul doi al spitalului, în timp ce alți pacienți din salon dormeau.  

Pe acest caz poliția din Soroca a pornit o anchetă penală.

Tragedia de la spitalul din Soroca nu este primul caz de acest gen. De la începutul pandemiei, în țara noastră, s-au înregistrat mai multe situații când pacienții internați în secția de Covid s-au aruncat de la etaj.

În decembrie, 2020, un bărbat din capitală, crae abia se externase după un tratament Covid, s-a aruncat în gol. Iar două săptămâni mai devreme de tragedia din iarnă, la spitalul municipal Sfântul Arhanghel Mihail, un pacient, aflat in stare grava cu Covid, a decedat după ce a sărit prin geam. Anterior, ministerul Sănătății susținea că pacienții ar beneficia și de susținerea psihologilor, pentru a trece mai ușor peste boală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram