/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Va avea sau nu PD un candidat la alegerile din Bălți? Răspunsul lui Diacov

missing
27 septembrie 2021, ora 22:24

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu a hotărât deocamdată dacă va avea sau nu un candidat la alegerile locale din orașul Bălți care se vor desfășura pe 21 noiembrie curent. Despre aceasta a declarat președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Nu pot să vă spun încă. Decizia finală încă nu este luată. Posibil că o să sprijinim pe cineva. Poate vom mergi și cu candidatul nostru. Deja sunt mulți, deja gălăgia acolo e mare”, a declarat Dumitru Diacov, precizând că decizia finală posibil să fie luată într-o săptămână.

Menționăm că candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile locale din Bălți este deputatul Boris Marcoci. Acesta a intrat în atenția publică recent, când a utilizat limbaj licențios în Parlament, în timp ce s-a împiedicat în scările de la tribuna plenară.

Alegerile locale vor avea loc, după ce Renato Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar. În prezent, interimatul este asigurat de către Tatiana Dubițcaia, cea care anterior se afla în fotoliul de viceprimar, pe domeniile învățământului, cultură, sport, evidenței militare, ocrotirii sănătății și asistenței sociale.

Renato Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar al orașului Bălți, în cadrul unei întruniri cu cetățenii în fața primăriei. Intenția a fost anunțată inițial după ce a acumulat un scor modest la alegerile parlamentare anticipate. Anterior, într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, Usatîi s-a declarat mai convins ca niciodată că a luat decizia corectă și din acest motiv i-a invitat pe bălțeni „la raport”.

Amintim că fosta membră a Platformei DA, cea care în legislatura precedentă a ocupat fotoliul de deputat din partea fracțiunii, Arina Spătaru, nu a exclus că va participa la alegerile locale din Bălți, în calitate de candidat neafiliat.

Menționăm că CEC a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară, stabilite pentru data de 21 noiembrie 2021. Perioada electorală a început astăzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram