‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 8 mai, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri50 de camioane cu fructe ce urmau să ajungă în UE - de 3...

50 de camioane cu fructe ce urmau să ajungă în UE – de 3 zile în așteptare la Vama Albița

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Aproximativ 50 de camioane cu fructe și struguri ce urmau să ajungă în țările UE stau în așteptare la Vama Albița.

Potrivit transportatorilor, realizarea procedurilor durează și 3 zile.

Contactat de Agrobiznes, Iurie Fală, directorul executiv al asociației Moldova Fruct, a confirmat faptul că producătorii întâmpină dificultăți la export, iar asociația a transmis mai multe solicitări autorităților pentru a soluționa problema.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că fructele perisabile, cum ar fi unele sâmburoase exportate, nu pot fi păstrate mai multe zile în asemenea condiții.

 „Am solicitat Ministerului Agriculturii să intervină pentru a soluționa problema, inclusiv prin implicarea Guvernului României. Ținând cont de faptul că exporturile de fructe pe piețele UE cresc an de an, problema necesită a fi soluționată cât mai curând posibil. În medie, procedurile vamale pentru export durează până la 40 de ore. Astfel, formându-se cozi de zeci de camioane”.

În acest context, membrii asociației solicită implicarea urgentă a autorităților pentru a soluționa problema, inclusiv asigurând funcționarea Coridorului Verde la exportul fructelor.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›