image
Sursa foto: Profimedia

"Secretul" pe care Zlatan l-a furat de la Tiger Woods. Cum reușește suedezul să "păcălească" oboseala

Zlatan Ibrahimovic (39 de ani) rămâne unul dintre cei mai buni atacanți ai lumi, iar drept dovadă stau evoluțiile foarte bune de la AC Milan.

Revenirea lui Zlatan la AC Milan a avut un impact fantastic pentru gruparea antrenată de Stefano Pioli, care a terminat pe locul 2 în sezonul trecut al Serie A.

Atacantul suedez a vorbit despre un "secret" pe care l-a furat de la Tiger Woods și anume folosirea gumei de mestecat în timpul meciurilor.

"Când intervine oboseala în timpul unui meci, capul nu este întotdeauna acolo unde trebuie. În acel moment, gândești mai incet și asta te face predispus la greșeli.

Aveam nevoie de ceva care să mă ajute să mă concentrez la altceva și să uit de oboseală. L-am văzut pe Tiger Woods la TV cum mestecă gumă, iar comentatorul a spus că face asta pentru a-i potoli foamea și a-l ține concentrat.

Atunci mi-am dat seama că am nevoie de un impuls. Nu pot umbla cu o sticlă după mine pe teren, așa că am ales să mestec gumă. Acum, gumele de mestecat sunt populare la noi în vestiar.

Înainte de meci, mă asigur că iau o gumă, iar în timpul partidei, când își pierde gustul, iau alta. În acest fel mă ajută să am mintea la altceva și pot evolua mult mai bine", a spus Zlatan Ibrahimovic, conform Sportweek.

Ibrahimovic a recunoscut că problemele fizice încep să-i vină de hac, dar că încearcă să fie înțelept și să nu forțeze.

"Când eram tânăr, am jucat chiar și cu tendonul afectat. Am vrut să câștig și să dau goluri cu orice preț. Odată cu vârsta și cu experiența, am început să înțeleg mai bine cum funcționează corpul meu. Din păcate, corpul meu îmbătrânește și nu pot să fiu în totalitate cel care am fost.

Asta e problema. Anul acesta, trebuie să-mi ascult corpul la orice semnal îmi dă. Aș vrea să joc fiecare meci, dar trebuie să-mi ascult corpul, iar dacă el o să-mi permită, aș vrea să am continuitate în evoluții", a mai punctat suedezul, pentru sursa citată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: