image
Sursa foto: Profimedia Images

Este cunoscut ca "lacul de deasupra oceanului": Explicația pentru acest fenomen spectaculos din Insulele Feroe

Oamenii au fost dintotdeauna fascinați de iluziile optice. Și mai fascinant este când ele apar în natură. Văzut dintr-un anumit unghi, lacul Sørvágsvatn din Insulele Feroe, oferă una dintre cele mai spectaculoase astfel de iluzii.

Cunoscut și sub numele de Lacul Leitisvatn, este cel mai mare lac de pe Insula Vágar. Este de cel puțin trei ori mai mare decât următorul ca mărime de pe insulă, Lacul Fjallavatn.

O imagine surprinsă dintr-un anumit unghi face ca lacul să pară mult mai sus decât Oceanul Atlantic, la același nivel cu versantul asimetric al insulei. Cei care văd fotografia pot spune chiar că lacul stă pe o pantă lină, deși se află la 30 de metri deasupra nivelului mării.

În realitate este vorba doar de o iluzie optică de mare efect. Stânca din faţa lacului, corelată cu unghiul din care a fost făcută fotografia, fac ca lacul să pară situat la o altitudine de sute de metri. Iluzia este accentuată și de faptul că lacul este înconjurat de versanți care ating înălțimi între 252 și 376 de metri de o parte și de alta și care ascund vederea în unghiuri diferite.

Lacul Sørvágsvatn şi restul Insulelor Feroe sunt situate între Islanda şi Norvegia.

Regiunea cunoscută pentru fiordurile, peisajele spectaculoase și formaţiunile stâncoase reprezintă un adevărat magnet pentru iubitorii de natură.

Noutăţile partenerilor

comentarii: