Costiuc îi răspunde lui Balan: „Am apreciat gradul său de pregătire preșcolară, a citit povești, a privit și multe filme de acțiune. Știe că lupta cu mafia nu e ușoară”

Liderul Partidului Democrația Acasă a venit cu replică la postarea omului de afaceri, Valentin Balan, care a scris că „Vasile Costiuc încearcă să-l copieze pe „Comisar Cattani", dar seamănă tot mai mult cu „Păcală și Tândală””. „Eu înțeleg foarte bine deranjul și emoțiile dlui Balan și a întregului grup organizat de interese pecuniare, pe care îl coordonează acesta”, a declarat Vasile Costiuc.

Foto: UNIMEDIA

„Am apreciat mult gradul său de pregătire preșcolară, în care dă dovadă că a citit multe povești, ceea ce îi permite să opereze cu personaje și istorii inventate în popor. Desigur, este de apreciat și faptul că a privit și multe filme de acțiune și a înțeles că lupta cu mafia nu este un lucru simplu și deloc ușor.

Totodată, vreau să-i comunic și dumnealui și partenerilor lui de furăciuni, că poporul Republicii Moldova nu mai tolerează schemele și delapidarea banilor publici. Nu se mai poate tolera incompetența, în care directorul tehnic este jurist și nu inginer, nu mai poate accepta interesele unui grup care acționează vădit împotriva intereselor statului, nu mai poate răbda offshor-uri și combinații care îi sărăcește.

S-a terminat perioada în care trebuie să plătim pentru echipamente sovietice, pentru că tehnologii de 60 de ani înseamnă vechi sau învechite. Pentru că pe lângă dependența de gaz, nu ne mai permitem să depindem de companii rusești, care folosesc economia și afacerile în scopuri politice. Poporul vrea independență, siguranță și tehnologii de viitor, dar nu dependență de niște companii care sunt sub sancțiuni în occident.

Intimidările și amenințările voastre nu mă influențează în niciun fel și voi continua să mă expun pe subiecte inclusiv de securitate energetică. Mai mult, pe această cale vă aduc la cunoștință că demersurile și materialele corespunzătoare deja sunt pregătite pentru a fi depuse mâine la procuratură și alte instituții de stat”, a declarat Costiuc, pentru UNIMEDIA.


Pub