Prima persoană din lume vaccinată anti-Covid a primit a treia doză

Britanica Margaret Keenan, prima persoană din lume căreia i-a fost administrat un vaccin împotriva coronavirusului, a fost imunizată vineri cu cea de-a treia doză de ser anti-Covid, potrivit Digi24.ro.

Foto: Digi24.ro

În vârstă de 91 de ani, Margaret Keenan a primit prima doză din serul Pfizer/BioNTech pe 8 decembrie 2020, iar vineri a fost vaccinată cu doza a treia a serului la Spitalul Universitar din Coventry, aceeași unitate medicală unde a fost imunizată și la finalul anului trecut.

În același timp cu ea a fost vaccinată cu doza suplimentară și asistenta Matron May Parsons, cea care i-a administrat prima doză lui Margaret Keenan în decembrie.

Marea Britanie a dat startul vaccinării cu doza a treia pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, persoanele cu comorbidități, dar și pentru angajații din domeniul medical și centrele de îngrijire.

Keenan a declarat acum că este fericită că a primit doza suplimentară de vaccin și că se simte liberă. Britanica a avut de transmis și un mesaj celor cărora le este teamă să facă vaccinul: „Pentru cele câteva secunde cât durează, să meargă și să se vaccineze. Asta îi salvează pe ei și salvează viețile familiilor lor. Când ai făcut asta, te simți o persoană diferită pentru că simți că te va ajuta și îi va ajuta pe ceilalți”.


Pub