Războiul declarațiilor continuă: Vasile Costiuc încearcă să-l copieze pe „Comisar Cattani", dar seamănă tot mai mult cu „Păcală și Tândală"

„Războiul” declarațiilor dintre liderul Democrației Acasă și un om de afaceri de la Chișinău, pe care l-a atacat în mai multe live-uri pe Facebook, continuă. De această dată, directorul general al Horus Energy, Valentin Balan a venit cu o postare pe rețele de socializare în care declară că „Vasile Costiuc operează cu „fantezii și basme” fapt ce-l aseamănă tot mai mult cu personajele din Păcală și Tândală, dar nu cu renumitul comisar Cattani, dintr-un serial italienesc.

Foto: Valentin Balan

„Un june politician de 0,3% încearcă tare să o facă pe comisarul Coraddo Cattani din vestitul serial polițienesc „Caracatița”. Se dă în spectacole, aruncă diferite acuzații în stânga și dreapta, se ambalează în ipostaza de mare anchetator și, totodată, justițiabil. E vorba de Vasile Costiuc, care, uneori, face și fața serioasă precum actorul Michele Placido, alias comisarul Cattani", scrie omul de afaceri.

„Poate că uneori e la fel de curajos precum personajul din filmul menționat, doar că, spre deosebire de comisarul Cattani, care era un profesionist și opera mereu cu fapte, Vasile Costiuc operează cu fantezii și basme", mai scrie Valentin Balan.

Potrivit acestuia, de fapt imaginea lui Vasile Costiuc „e mult mai apropiată de cea a baciului din balada „Miorița”, cu o cușmă de cârlan pe frunte, un ciobănaș blând de fire. Sau cu imaginea lui Tândală și a lui Păcală, din îndrăgitele povești cu care am copilărit noi".

Potrivit omului de afaceri, acuzațiile lui la adresa companiei pe care o conduce și a gigantului mondial „Power Machines” i-a amintit de o snoavă cu „Tândală și ursul". În cazul dat, gigantul rus e „ursul", se precizează în postare, subliniind că tehnologiile acestei companii sunt în Moldova "de vreo 60 de ani, nu de ieri sau de 2-3 ani".

"Dar de unde să știe junele politician cu cușmă de cârlan. Ori de unde să știe el că de vreo 20 de ani eu sunt distribuitorul companiei germane Vailant în țara noastră, la fel ca și distribuitor al mai multor utilaje și tehnologii produse de cunoscute firme europene", a mai adăugat Valentin Balan.

În opinia omului de afaceri, anume unele acțiuni ale lui Costiuc reprezintă pericol la adresa securității energetice a țării.

„Când o persoană fără competență se apucă să de-a "sfaturi" și să "analizeze" lucruri care sunt tare departe de el, asta e riscant. E că și un lăcătuș să înceapă să facă intervenții chirurgicale la inimă, ori un căruțaș - să conducă bolidul în turneu la Formula 1. Dacă Moldova era putere cosmică, Vasile s-ar fi „priceput" și la rachete ce zboară în spațiu, și chiar ar veni cu „analize" despre tehnologiile utilizate la construcția propulsoarelor pentru navele cosmice", încheie omul de afaceri.

Totodată, compania „Horus Energy" a lansat un comunicat de presă în care susține că Vasile Costiuc, recent, „vădit speriat din cauza cererii prealabile în judecată, primită după minciunile lansate la comandă" la adresa companiei, „a încercat să facă o revistă a presei, pentru a arunca din nou cu murdărie în toate părțile".

„Această așa-numită "revistă a presei", comentată în stilul pretinsului politician care poartă cușmă de cârlan, s-a transformat într-un adevărat terci de informații. Anume pentru faptul ca acest domn să cunoască mai bine problemele sectorului energetic din Republica Moldova, compania noastră l-a invitat în mod repetat să facă o vizită la aceste întreprinderi, să discute cu specialiștii care lucrează în domeniu. Invitația a fost făcută la telefon, precum și în scris, existând această probă. Or, cererea prealabilă de chemare în judecată urma să fie retrasă după ce, cunoscând starea de fapt a lucrurilor, persoana respectivă ar fi relatat despre lucruri reale și nu inventate și comentate în stil manipulator.

Presupunerile noastre s-au adeverit că pe acest personaj nu-l interesează adevărul, să cunoască esența lucrurilor și să le explice cetățenilor. Ci doar să execute anumite comenzi.", se mai spune în comunicat.


Pub