(foto) Lucrările de transformare a parcului La Izvor au ajuns la final: Vezi cum arată

Parcul „La Izvor” a fost modernizat și devine unul cu o infrastructură plăcută pentru locuitori, pentru copii, amatori de ciclism, de sport de plajă, volei, fotbal și piste în jurul lacurilor, dar și iluminat conectat. Lucrările de transformare au fost finalizate, a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban.

Foto: facebook

„Doi ani în urmă unul din cele mai mari parcuri, „La Izvor” era un loc abandonat și împânzit de buruieni.

Astăzi parcul continuă să fie modernizat și devine unul cu o infrastructură plăcută pentru locuitori, pentru copii, amatori de ciclism, de sport de plajă, volei, fotbal și piste în jurul lacurilor, dar și iluminat conectat.

Pe teritoriul parcului, de când am început reabilitarea, sunt create zeci de obiective și evacuate gherete, baruri şi terase care erau amplasate ilegal.

Astăzi continuă lucrările de reabilitare a parcului ,,La Izvor”.

Sunt efectuate lucrări de : amenajare a plajei şi a spaţiului adiacent, instalarea cabinelor de duş, amenajarea platformei pentru 2 terenuri de tenis şi 2 stadioane de volei pe plajă, instalarea unui teren de fitness şi workout, amenajarea spațiului verde în tot parcul, instalarea băncilor (200 în total).

Până în prezent s-a reuşit: amenajarea intrării principale în parc din str. Calea Ieşilor, amenajarea parcării și trotuarului, construcţia havuzului muzical, construcţia terenurilor multifuncționale și de joacă, pavarea aleii principale şi a altor câteva trotuare, instalarea mobilierului urban pe aleea principală, amenajarea pistei pentru biciclişti în jurul lacurilor, asfaltarea drumului de acces în parc din str. Ghidighici, instalarea wc-urilor.

Parcul are sistem video de monitorizare.

Amenajarea parcului ,,La Izvor” este un proiect amplu, iar împreună cu FMF a fost construit Stadionul de plajă, fiind un exemplu pentru multe țări.

Şi strada Ghidighici a fost integral reparată anul trecut, iar în final va fi amenajată parcarea din zonă”, a menționat Ion Ceban într-o postare pe facebook.



Pub