Grosu îi răspunde lui Plîngău, despre „construirea unui partid-stat”: Nu e adevărat. Dacă ar putea să explice mai clar ce are în vedere

Președintele Parlamentului respinge acuzațiile că Partidul Acțiune și Solidaritate „nu construiește democrație, ci un partid-stat, numind în toate funcțiile publice membrii săi” venite din partea liderului interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău. „Nu este adevărat, dacă ar putea colegul să explice mai clar ce are în vedere”, a comentat Igor Grosu la „Bună seara” de la M1.

Foto: UNIMEDIA

Totodată, Grosu spune că PAS are o relație bună cu cei din Platforma DA.

„Sunt lucruri pe care le-am elaborat atunci când eram în bloc, nouă ne-a rămas sarcina să le implementăm. Lor le revine acum sarcină să monitorizeze.

Ei au vrut să disponibilizăm pe toți în baza declarației de capturare a statului. Noi am zis că mai bine să modificăm mai întâi legea, ca să nu ne trezim cu toți restabiliți. Asta facem acum”, a declarat Grosu.

Politologul Dionis Cenușa și fostul deputat al Platformei DA, Dinu Plîngău, au fost atacați în mediul online, după ce au comentat numirea noului Avocat al Poporului. Cenușa a declarat că nu este responsabil pentru faptul că unii îi scot din context comentariile, dar nici nu pentru deciziile pe care le adoptă PAS. În context, „îi roagă pe politicieni să nu încerce să pună presiunea asupra sa sub nicio formă și de niciun fel”. Totodată, președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a ieșit cu un mesaj către PAS să „construiască democrație, dar nu partid-stat”.


Pub