fbpx

Numărul copiilor infectați cu COVID-19 crește de la o zi la alta. 60% din formele grave, dezvoltate de sugari

Numărul copiilor infectați cu noul coronavirus crește de la o zi la alta. Cei mai afectați sunt bebelușii de până la un an. Aproximativ 60 la sută din numărul copiilor cu forma gravă a bolii sunt sugarii. Din cauza numărului mare de copii infectați, în următoarele zile urmează să a fi deschisă o nouă secție COVID la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”. Potrivit Ministerului Sănătății, acum sunt internați 158 de copii cu forme medii, grave și foarte grave ale bolii, scrie jurnaltv.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Copiii în stare extrem de gravă din toate localitățile țării sunt aduși la Institutul Mamei și Copilului și internați în secția boli infecțioase COVID-19. Acum, în această secție sunt internați 20 de copii, dintre aceștia opt au o formă gravă a bolii, care a afectat mai multe organe ale micilor pacienți, spune șefa Clinicii Pediatrie a Institutului Mamei și Copilului, Ina Palii.

„Circa 11 copii din cei 20 sunt sugarii, patru dintre ei sunt nou-născuți. Spuneam despre o particularitate în ultimile luni, despre afectarea copiilor de vârstă tot mai fragedă și dacă la începutul pandemiei vorbeam despre faptul că marea majoritate a copiilor fac forme ușoare, asimptomatice, atunci prudență, atenție întregii populații, copiii pot face și forme grave” , a declarat Ina Palii.

O problemă e că adulții nu se vaccinează. De exemplu, în secția boli infecțioase COVID-19 de la Institutul Mamei și Copilului, majoritatea adulților care însoțesc copiii, nu sunt imunizați.

„Din 13 adulți care însoțesc acești copii mici, în special aflați în secția COVID-19 la Institutul Mamei și Copilului, o singură mămică este vaccinată, 12 nevaccinate. Regretabil, atunci când avem disponibilitatea vaccinului și condițiile să nu înțeleagă populația și să nu se vaccineze adulții”, a mai declarat șefa Clinicii.

Numărul copiilor infectați cu noul coronavirus s-a dublat în ultima față de lunile iunie-iulie. Explicația ar fi, varianta Delta.

De când s-a început pandemia, în Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus 20. 516 copii și adolescenți.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button