/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ludovic Orban, la Congresul PNL, despre șansa unei apropieri între România și Basarabia: „Să ajungem la visul pe care ni-l dorim fiecare dintre noi”

missing
25 septembrie 2021, ora 15:56

Președintele Partidului Național Liberal al României, Ludovic Orban, a declarat la Congresul formațiunii, care are loc astăzi la București, că crede că există cu adevărat șansa unei apropieri între România și Barabia. În context, politicianul a vorbit despre victoriile obținute de formațiunile PAS și Partidul Platforma DA în ultimii ani. 

„Partidul Nașional Liberal a fost prezent în Basarabia încă din 2017, am susținut PAS și Partidul Platforma DA să fie integrați în PPE ca partid asociat și am susținut PDA și PAS în toate bătăliile electorale care au fost date în R. Moldova. Victoria de la Chisinau a lui Andrei Năstase, victoria de la prezidențiale a Maiei Sandu și victoria din alegerile parlamentare a PAS, aceste victorii sunt cu impact geostrategic, care permit după o lungă perioadă ca între România și Basarabia să existe cu adevărat șansa unei apropieri și de ce nu, să ajungem până la visul pe care ni-l dorim fiecare dintre noi – România Mare”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, care este președintele Camerei Deputaților de la București s-a întâlnit la începutul acestei luni cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Oficialii au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea dialogului bilateral și importanța consolidării cooperării interparlamentare. Cei doi oficiali au convenit asupra reanimării relațiilor la nivel interparlamentar pe mai multe domenii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram