/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ În timp ce motorina se scumpește de la o zi la alta, un director ANRE le recomandă agricultorilor să importe personal combustibilul

missing
25 septembrie 2021, ora 21:30

În timp ce motorina continuă să se scumpească de la o zi la alta, fapt ce afectează cel mai mult agricultorii, unul dintre directorii ANRE le-a recomandat să importe personal combustibilul. În acest fel, consideră Eugen Carpov, agricultorii au șansa să reducă din cheltuieli. Acesta a precizat că o asemenea practică există de câțiva ani. De partea cealaltă, președintele asociației fermierilor susține că această soluție este convenabilă doar fermierilor care dețin mii de hectare, deoarece, ca să poată importa motorină direct de la rafinării, este nevoie de transport special și de un spațiu potrivit pentru depozitare. Subiectul a fost discutat la emisiunea „Întreabă Ghețu”, de la TV8.

Examinați această posibilitate, care vă oferă șansa să importati produse peco direct pentru activitatile pe care le aveti…”.

Acest îndemn însă este potrivit mai mult pentru agricultorii mari, care prelucrează terenuri ce se întind pe mii de hectare, susține președintele Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mîrzenco. Și asta deoarece, pentru a cumpăra combustibil direct de la rafinării, trebuie să ai cum să transporți si să depozitezi produsul peco.

Subiectul legat de scumpirea carburanților a fost discutat în cadrul emisinii Întreabă Ghețu, de la TV8. Fostul deputat, Vasile Năstase, a declarat că legea actuală, în baza căreia a fost elaborată nouă metodologie de formare a tarifelor, este imperfectă.

Acum câteva zile, Eugen Carpov, unul dintre directorii ANRE, a ieșit într-o conferință de presă prin care a justificat creșterea prețurilor la carburanți. Potrivit lui, metodologia elaborată este perfect funcțională, iar scumpirile sunt dictate de cotațiile Plats, adică prețul de procurare de la rafinării. Prețul plafon pentru un litru de benzină este de 20 de lei și 70 de bani, pe când unul de motorină – 17 lei și 5 bani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram