image
Sursa foto: AFP

Poliția croată a rezolvat misterul femeii fără memorie descoperită într-o zonă izolată din Insula Krk

Femeia salvată de pe insula croată Krk, care nu-și amintea cum a ajuns acolo, de unde a venit și cine este, a fost indentificată ca fiind un fost designer slovac de bijuterii care a trăit în SUA și a fabricat piese inclusiv pentru vedete.

Poliția croată a anunțat miercuri că femeia se numește Daniela sau Dana Adamcova, are 57 de ani, și că indentitatea ei a fost stabilită după ce a fost recunoscută de prietenii și cunoștințele ei din Croația și Slovenia într-o poză publicată de autorități. O prietenă a Danei Adamcova din Zagreb a recunoscut-o din poza publicată de poliție, iar un cuplu de turiști cehi și-au amintit că au întâlnită în zona Dalmația, unde își petrecea vacanța singură.

Femeia a fost văzută stând pe o piatră din insula Krk de un pescar. Îngrijorat că barca lui va naufragia dacă încearcă s-o salveze, bărbatul a chemat poliția. Întrucât zona era dificilă, polițiștii și-au abandonat vehiculele și au mers trei kilometri pe jos pentru a ajunge la ea. Adamcova era deshidratată și confuză, iar poliția a anunțat că părea să fi petrecut mai multe nopți în zona izolată, populată cu urși și mistreți. Femeia era atât de slăbită încât nici nu a putut să bea apă fără ajutor, iar pe față avea mai multe tăieturi.

Site-ul de știri 24Sata a anunțat că indentitatea lui Adamcova a venit și din SUA, unde a locuit cu întreruperi până în 2015. În trecut, ea ar fi vândut bijuterii vedetelor americane, inclusiv lui Diana Ross, Barbra Sterisand și Brigitte Bardot. Piesele fabricate de ea au apărut și în serialul "Friends".

Dana Adamcova a fost descoperită pe 12 septembrie pe insula Krk, stând pe o stâncă aflată la malul mării, într-o zonă izolată. Poliția croată a anunțat că vorbea "limba engleză la perfecție", dar că nu avea documente sau telefon mobil. Miercuri, autoritățile au anunțat că femeia se află într-un spital din orașul Rijeka, răspunde la tratament și este în stare stabilă. Ea urma să fie preluată de serviciile sociale după externare.

O cunoștință din SUA a Danei Adamcova, Nina Schimdt, a declarat pentru publicația americană Daily Beast că aceasta a lucrat pentru compania condusă de ea în 2015, fiind trimisă de o organizație non-profit care ajuta oamenii fără adăpost să-și găsească locuri de muncă, potrivit Digi24.

Cu câțiva ani înainte, o publicație locală din orașul său natal din Slovacia, Trencin, a scris un articol despre Adamcova, ea fiind descrisă ca un designer de succes de bijuterii care a vândut piese mai multor vedere. Dana Adamcova a părăsit Slovacia în 1984 pentru a studia în SUA. Ea a declarat revistei că studiase designul de modă în Santa Monica și că intrase în lumea showbiz-ului după ce a început să se întâlnească și s-a căsătorit cu un producător de film de succes.

Cuplul a divorțat în 2000, iar Adamcova s-a întors în Slovacia, unde a rămas până în 2008. Nu se știe când s-a întors în SUA, însă între 2015 și 2018 s-a aflat în Irlanda, muncind în adăposturi pentru oameni săraci. Ulterior, s-ar fi întors în Slovacia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: