(video) Cum o „hărțuire sexuală” a fost calificată de polițiști drept „curtare”, iar un „nu” al suspectului, transformat în „da”. Avocat: MAI, mai deschideți codul penal!

Avocata Violeta Gașițoi critică acțiunea Ministerului Afacerilor Interne în cazul femeii care a fost prinsă, pe stradă, de un bărbat și atinsă pe diferite părți ale corpului. Polițiștii au calificat acțiunea bărbatului drept huliganism. „Mai deschideți Codul penal. Moldova are legi bune, dar mai trebuie să știi și să le aplici”, a comentat avocata, care crede că acțiunea suspectului este o „hărțuire sexuală” clară.

Foto:


Mai mult decât atât, avocata nu înțelege de ce oamenii legii au anunțat că hărțuitorul și-a recunoscut vina, iar în imaginile video publicate tot de polițiști bărbat spune clar că „nu își recunoaște vina”.




„În Moldova, mergi așa pe drum, ești prinsă în colț de un străin și hărțuită sexual, atinsă peste tot, cum a vrut infractorul și aceasta se numește în limbajul MAI „curtare” și se califică ATENȚIE! Huliganism!!! Am zis, Moldova are legi bune, dar mai trebuie să le știi și să le aplici, către MAI mai deschideți codul penal, ajută. Articolul 173. Hărţuirea sexuală”, a scris avocata.

Cazul a avut loc pe data de 22 august, în sec.Rîșcanila intersecția străzilor A.Hajdeu cu V.Alecsandri, când suspectul a atacat victim, o tânără de 25 de ani. Acesta a atins-o indecent pe diferite părți ale corpului și le-a spus organelor de drept că „a încercat să o curteze”. Poliția capitalei a făcut cazul public abia peste o lună și a anunțat că bărbatul este cercetat pentru huliganism.


Pub