(foto) „Nota 4” pentru Teodor Cârnaț, iar Dumitru Pulbere doar un punct: Cum a notat Comisia candidații pentru funcția de Ombusdman
Expertul în drept Teodor Cârnaț a obținut 4 puncte, iar fostul judecător al Curții Constituționale Dumitru Pulbere doar unul în concursul pentru funcția de Avocat al Poporului. Câte 4 puncte au obținut și Bănărescu Maia, Roșca Ivan și Ungureanu Ivan. 
Foto: ombudsman.md

Avocata Violeta Gașițoi a obținut 6 puncte, iar Rădița Nicolae trei.

Candidații propuși Parlamentului pentru a fi numiți în funcție au fost Natalia Moloșag și Andrei Brighidin, ambii cu 10 puncte.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, întrebat dacă unii dintre candidați au fost notați corect, în special fostul președinte al CC, Dumitru Pulbere, a spus următoarele:

„Nu aș vrea să mă dau cu părerea despre ce a făcut domnul Pulbere mai ales 6 luni în urmă când spunea pe la toate televiziunile că uzurpare, nu știți Constituția, sunteți toți niște agramați, deci făcea propagandă dodonistă. Nu am participat în procesul respectiv, dar atunci când analizezi o persoană te uiți la ce a făcut el în trecut și atunci când el arunca cu comentarii care nu aveau nimic în comun cu ceea ce spune Constituția sunt întrebări cu privire la capacitate și verticalitate”.


Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidatul acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS. Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o, timp de 15 ani, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.

„În loc să ofere poziții importante în baza unor concursuri impecabile și să echilibreze puterea oferind unele funcții celor din opoziție, PAS își plasează proprii oameni în toate funcții”. Astfel a comentat politologul Dionis Cenușa numirea în funcția a noului Ombudsman, care a fost și avocata președintei Maia Sandu.

Și fostul deputat al Platformei DA Dinu Plîngău a venit cu un comentariu după ce Parlamentul a desemnat-o pe Natalia Moloșag noul Avocat al Poporului

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu un comentariu după criticile apărute în urma alegerii noului Avocat al Poporului, care a fost și avocata Maiei Sandu.


Pub