Turcia: Bebeluș de o lună, vaccinat din greșeală împotriva Covid-19. Este primul caz de nou-născut care a primit doza

Un bebeluş de o lună a fost vaccinat "din greşeală" în Turcia împotriva Covid-19, devenind primul caz cunoscut în lume de vaccinare a unui sugar împotriva coronavirsului. Plasat sub supraveghere medicală, medicii nu au constatat efecte negative după o săptămână scrie presa din România.

Foto:

Micuțul trebuia să primească un vaccin împotriva hepatitei, însă din greșeală, doctorul i-a administrat împotriva Covid-19. Medicul care a realizat vaccinul a observat imediat eroarea și a alertat autoritățile. Bebelușul a fost supus mai multor analize, i s-a verificat inclusiv ritmul cardiac.

Plasat sub supraveghere medicală, medicii nu au identificat efecte negative după o săptămână.

"A părăsit spitalul așa cum a sosit, cu o sănătate perfectă. (...) Nici măcar nu a avut efectele secundare pe care le vedem uneori la adulți, cum ar fi febra. A continuat să fie alăptat fără nicio grijă", a spus dr. Kurugol.

Acum în vârstă de 4 luni, bebelușul continuă să fie examinat în mod regulat de către medic și este în stare bună de sănătate.

Analizele au arătat că a dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19, a adăugat specialistul în boli infecțioase care nu a dorit să dezvăluie numele vaccinului administrat. Două tipuri de vaccinuri sunt utilizate în prezent în Turcia, BioNTech-Pfizer și CoronaVac.


Pub