Prins cu 3 tone de spirt contrafăcut, în mașină: „Businessmanii” au fost documentați mai mult timp de către oamenii legii

Pe parcursul lunii septembrie, ofițerii Direcției investigații complexe a INI în comun cu angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică au documentat activitatea ilegală a unor persoane suspectate de operațiuni ilegale cu alcool.

Foto: Poliția Republicii Moldova

La 17 septembrie, polițiștii au stopat în trafic un automobil, la volanul căruia se afla un bărbat de 60 de ani din Călărași, care transporta o cantitate de peste trei tone de alcool etilic.

Marfa depistată a fost ridicată pentru a fi supusă expertizei. Valoarea acesteia se estimează la aproximativ 300 000 de lei.

Pe acest caz a fost pornită procedura contravențională privind transportarea, păstrarea sau comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de accize.

„Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în această schemă frauduloasă de distribuire a alcoolului etilic, precum și stabilirea prejudiciului cauzat bugetului național”, arată comunicatul.



Pub