A încercat să intre în țară cu două mașini, radiate din registrul român: Ce le-a spus moldoveanul polițiștilor

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au stopat două mijloace de transport, care figurau în bazele de date ca fiind radiate. Incidentul a avut loc în seara de 23 septembrie.

Foto:

În jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 41 de ani, care conducea un autovehicul înmatriculat în România.


La scurt timp, în acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară și un bărbat cu cetățenie ucraineană, în vârstă de 53 de ani, care conducea un autovehicul înmatriculat în Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma căruia au constatat că acestea figurează în bazele de date ca fiind radiate din circulaţie de către autorităţile române și olandeze.

Cei doi au declarat că nu cunosc despre faptul că autoturismele erau radiate din circulaţie, ei fiind cumpărători de bună credinţă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare au fost retrase.


Pub