Principalul anchetator al atacului armat de la Universitatea din Perm s-a sinucis

Principalul anchetator al atacului armat de la Universitatea din Perm, soldat cu 6 morți, s-a sinucis, scrie The Moscow Times. Serghei Sarapultsev a fost găsit mort în locuința sa.

Foto: digi24.ro

Serghei Sarapultsev conducea filiala regională din Perm a Comitetului de Investigații al Rusiei.

„Biroul central al Comitetului de Investigații efectuează un control procedural asupra morții colonelului S.Yu. Sarapultsev”, a declarat purtătoarea de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko, pentru agenția de presă de stat TASS.

Potrivit Baza, un canal de știri de pe Telegram, cu legături către serviciile de securitate rusești, Sarapultsev și-a luat viața după o ședință în care mai mulți anchetatori din Perm ar fi fost eliminați din investigația asupra atacului armat de la universitate, scrie digi24.ro.

Canalul nu a precizat însă dacă Sarapultsev, care a condus din 2018 filiala regională a Comitetului ce anchetează infracțiunile majore, a fost și el eliminat din anceta atacului de la universitate.

Alexander Bastrîkin, șeful Comitetului federal de Investigații, a numit o echipă de 50 de persoane, formată din anchetatori din toată Rusia, pentru a investiga atacul. El a făcut o vizită la Perm chiar a doua zi după tragedie.

Cotidianul Kommersant a relatat că Bastrîkin a avut „o serie de întrebări pentru Sarapultsev” încă din 7 septembrie cu privire la problemele legate de respectarea drepturilor celor care au proprietăți comune din regiune.

Pe de altă parte, citând o sursă anonimă, Interfax a relatat că Sarapultsev s-ar fi putut sinucide din cauza problemelor familiale.

Atacatorul de la Universitatea din Perm era student la acea instituție de învățământ, în primul an al Facultății de Drept, specializarea criminalistică, la contract. Studenții cu care a reușit să discute jurnaliștii ruși au povestit că îl vedeau rar la ore și că nu venea nici la evenimentele organizate pentru cei din anul întâi.

Cu aproximativ o oră înainte de atac, tânărul a publicat o postare pe rețelele de socializare, în care povestește cum a planificat masacrul și că a „visat” la asta de mai mulți ani, adunând bani încă din clasa a 10. Acesta și-a pus planul în aplicare după ce a împlinit 18 ani și a putut să-și ia licența de port-armă.

Tragedia a avut loc luni, 20 septembrie, Timur Bekmansurov, înarmat, a intrat în Universitatea din Perm și a ucis 6 studenți, iat pe alte 24 de persoane le-a rănit.

Dacă va scăpa cu viața, tânărul riscă până la 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață.


Pub