Slusari, despre Litvinenco: Discursuri înflăcărate, în timp ce Plahotniuc dă indicații șefului CA, iar Șor începe sezonul doi „Нас не посадишь"

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari critică nouă guvernare și îi îndeamnă pe cei de la PAS să se apuce de treabă și să termine cu declarațiile în vânt. „Stimați colegi de la PAS, voi nu mai sunteți în opoziție! Vă rog, frumos, pătrundeți-vă de responsabilitatea momentului, mai puțin vorbiți și mai mult acționați eficient!”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Dincolo de unele numiri dubioase, eu nu înțeleg tot mai multe lucruri în politica de guvernare.

După două luni de activitate a Parlamentului (cu doar o zi de ședință pe săptămână) conducerea ANRE în formula lui Plahotniuc rămâne în funcție și zilnic ne citește lecții de ce cresc prețurile la carburanți. Deși, nu o dată am auzit declarațiile deputaților precum că directorii ANRE vor fi demiși. După mine, lustrația politică, derivată din Declarația de capturare a statului, ar fi cel mai oportun mecanism în cazul de față.

Deja de 45 de zile Consiliul Concurenței rămâne fără conducere. Aceasta instituție-cheie de reglementare în economia de piață, care, practice, nu a activat niciodată cu minim de eficiență, rămâne nereformată. Raportul privind acordurile de cartel ale petroliștilor pentru 2019-2021 adună praf. Iar cele mai importante piețe din țară rămăn sub dominarea unor grupuri înguste de băieți șmecheri. Iarași, auzim multe declarații patetice de la deputați, după care nu urmează nimic.

Dar culmea nesimțirii ar fi cum avocatul lui Plahotniuc continuă să dea indicații în scris șefului interimar al Curții de Apel Chișinău, iar criminalul Șor, cu ajutorul judecătorilor docili, începe sezonul doi al serialului "Нас не посадишь" Societatea din nou ascultă constatările înflăcărate ale ministrului justiției, de parcă dânsul încă este în campania electorală, care rămân fără nicio consecință. Totodată, nu știu de ce, proiectul de lege privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor nici nu este măcar publicat, deși era promisiunea că în septembrie el va fi dezbătut în Parlament ca un proiect prioritar.

Stimați colegi de la PAS, voi nu mai sunteți în opoziție! Vă rog, frumos, pătrundeți-vă de responsabilitatea momentului, mai puțin vorbiți și mai mult acționați eficient!

Societatea, după 30 de ani de eșecuri, așteaptă viteza mult mai mare a reformelor. Moldova nu mai are lux de rezerve pentru greșeli și varianta cu 100 de zile nu este valabilă în situația în care se află țara. Să țineți cont de formula lui Saacașvili: dacă guvernarea nouă legitimă și credibilă în primele 3 luni nu rupe coloana vertebrală a sistemului corupt, atunci acest sistem absoarbe și corupe guvernarea”, a declarat Alexandr Slusari.


Pub