Președintele Germaniei vine la Chișinău, „pentru a sprijini cursul de reformă urmat de Sandu și Gavrilița”

Președintele Republicii Federale Germane, Frank-Walter Steinmeier, va întreprinde o vizită de două zile în Republica Moldova, săptămâna viitoare. Anunțul a fost postat pe site-ul oficial al Președinției germane.

Foto: abc.net.au

Înaltul oficial se va afla în Moldova în perioada 29-30 septembrie. Acesta va fi întâmpinat cu onoruri militare de către președinta Maia Sandu.

Pe agenda vizitei sunt incluse discuții cu șefa statului, cu prim-ministra Natalia Gavrilița, precum și cu reprezentanții Parlamentului.

Totodată, președintele Republicii Federale Germane va deschide o conferință de afaceri și se va întâlni cu absolvenții ai serviciului german de schimb academic și cu politicienii locali.

De asemenea, Frank-Walter Steinmeie va vizita Muzeul de Etnografie și Colegiul de Inginerie din Strășeni și va planta un copac în Grădina Botanică din Chișinău.

„Vizita președintelui federal este un semn de sprijin pentru cursul de reformă urmat de președintele Sandu și premierul Gavrilița. Președintele federal va fi însoțit de o delegație de afaceri de nivel înalt”, se menționează într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Președinției germane.



Pub