18 pachete de țigări, depistate în mașina unui deputat PAS, la vamă: Ce explicație oferă Oleg Canațui

Deputatul PAS Oleg Canațui a confirmat veridicitatea proceselor verbale apărute pe rețele. Acesta spune că s-a pornit în România cu 18 pachete de țigări, pe care „nu le-a ascuns”, doar că „a omis faptul că la traversarea terestră a graniței sunt permise doar două pachete de țigări de persoană”. „Este greșeala mea, regret mult și îmi cer scuze public pentru acest incident”, scrie Canațui pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„În legătură cu informațiile apărute pe unele canale de socializare, vreau să precizez că țigările (18 pachete) erau pentru o cunoștință la care mergeam în ospeție în România, alături de alte 6 persoane. Le cumpărasem din Duty Free împreună cu o sticlă de divin. Nu le-am ascuns și totul a fost la vedere, dar am omis faptul că la traversarea terestră a graniței sunt permise doar 2 pachete de țigări de persoană. Când am fost preîntâmpinat că nu-i permis, la inițiativa mea am scris un act de predare și le-am lăsat în vama românească.

Este greșeala mea, regret mult și îmi cer scuze public pentru acest incident”, a publicat deputatul PAS.

Potrivit documentelor apărute în spațiul public, cazul a avut loc în data de 9 septembrie 2021, la postul vamal Oancea. În explicația pe care deputatul PAS a oferit-o pentru vameșii români, acesta a scris că nu cunoștea legislația din țara vecină.


Pub