Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia înregistrează 828 de cazuri…

Rusia înregistrează 828 de cazuri de decese provocate de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Foto: tass.ru

Rusia a înregistrat vineri, 24 septembrie, un nou număr-record de decese zilnice din cauza COVID-19, în pofida unui val al variantei indiene (delta), care afectează ţara din vară, relatează Tass.

Potrivit unui biilanţ zilnic, prezentat de centrul de criză din cadrul Guvernului, 828 de persoane au murit din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore. Rusia este cea mai îndoliată ţară de pandemie în Europa.

Ritmul vaccinării, pe fondul neîncrederii faţă de autorităţi, a stagnat în ultimele luni, în pofida dezvoltării mai multor vaccinuri autohtone, în timp ce autorităţile publice, pentru a menţine ritmul economiei, refuză să adopte măsuri restrictive sanitare sau de izolare.

Moscova a admis miercuri că se confruntă cu un al doilea focar, după cel din vară, din cauza variantei Delta mai contagioase. Numărul contaminărilor a crescut cu 24% într-o săptămână, iar internările cu 15%.

Capitala Rusiei a înregistrat 3.445 de noi infectări şi 54 de decese în ultimele 24 de ore. Cel de-al doilea oraş ca mărime din ţară, Sankt Petersburg, a înregistrat 1.698 de contaminări şi 53 de decese.

Kremlinul a exclus din nou impunerea unor restricţii de amploare, purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, declarând reporterilor că „nu au existat (discuţii) pe acest subiect”. El a admis că există o „creştere a numărului” de infectări, însă a precizat că le revine autorităţilor locale şi regionale să decidă paşii pe care vor să-i urmeze.

Potrivit unui bilanţ stabilit de site-ul Gogov, doar 28,2% din populaţia rusă este vaccinată în totalitate