Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Republicii Federale a Germaniei…

Președintele Republicii Federale a Germaniei va veni în R. Moldova. Anunțul președinției germane

Foto: spiegel

Președintele Republicii Federale a Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va vizita R. Moldova în perioada 29-30 septembrie. Un anunț în acest sens a fost publicat pe site-ul președinției germane.

Potrivit notei informative, la Chișinău, președintele Frank-Walter Steinmeier va fi întâmpinat cu onoruri militare de către președinta R. Moldova, Maia Sandu. 

Pe lângă purtarea de discuții politice cu președintele, prim-ministrul și reprezentanții Parlamentului de la Chișinău, oficialul german se va întâlni cu absolvenții și politicienii locali, precum și beneficiari ai serviciului german de schimb academic. 

Frank-Walter Steinmeier va vizita Muzeul de Etnografie și Colegiul de Inginerie din Strășeni și va planta un copac în Grădina Botanică din Chișinău.

Vizita președintelui federal va avea loc, potrivit notei informative, în semn de sprijin pentru cursul de reforme urmat de președinta R. Moldova, Maia Sandu, și prim-ministra, Natalia Gavrilița. Președintele federal va fi însoțit de o delegație oameni de afaceri la nivel înalt.