15:11:32 24.04.2024
Stiri

​Departamentul de Stat al SUA CONDAMNĂ gestul sfidător al Rusiei de a deschide secții de votare în Transnistria, fără acordul autorităților de la Chișinău

Actualitate 24.09.2021 10:59 Vizualizări1830 Autor: Ziarul National
​Departamentul de Stat al SUA CONDAMNĂ gestul sfidător al Rusiei de a deschide secții de votare în Transnistria, fără acordul autorităților de la Chișinău


Statele Unite ale Americii condamnă desfășurarea alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia pe teritoriile Georgiei, R. Moldova și Ucrainei. Despre aceasta anunță Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

„Statele Unite regretă acțiunile represive ale Rusiei care au subminat libertatea, corectitudinea și credibilitatea alegerilor sale pentru Duma de Stat și condamnăm organizarea, de către Rusia, a secțiilor de votare pe teritoriile Georgiei, Moldovei și Ucrainei fără acordul lor”, se arată în mesajul transmis de Ned Price pe Twitter, scrie Deschide.md.

Autoritățile de la Moscova au decis să deschidă 30 de secții de votare pe teritoriul R. Moldova la alegerile de pe 17-19 septembrie pentru Duma de Stat a Federației Ruse, dintre care 27 în Transnistria.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și-a exprimat, într-un comunicat de presă făcut public cu o zi înaintea scrutinului din Rusia, „regretul” că, în pofida poziției expuse de către autoritățile moldovenești, partea rusă a acționat „de o manieră care nu corespunde principiului suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și cadrului juridic bilateral”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md