(video) Toyota face un nou Hilux pentru raliul Dakar. Acum are motorul de pe Land Cruiser 300

TOYOTA GAZOO Racing a început pregătirile pentru noua ediţia a Raliului Dakar, care va începe în Arabia Saudită din ziua de 2 ianuarie 2022. De această dată a decis să concureze cu patru echipaje, dar şi cu o nouă maşină!

Prototipul noului Toyota GR DKR Hilux T1+, care respectă reglementările actualizate pentru categoria T1, cu finisaj temporar de fibră de carbon brută, este în prezent în curs de testare în vederea pregătirii unei dezvăluiri oficiale mai târziu în acest an.

Pentru 2022, echipa dezvoltă o nouă versiune a Toyota Dakar Hilux, bazată pe cele mai recente reguli. Noul Toyota GR DKR Hilux T1+ va împărtăși componentele cu modelul Hilux care a fost introdus pentru prima dată în 2018 și a câștigat cursa în 2019, dar va avea o serie de upgradeuri, inclusiv tren de rulare mai mare.

Fiind construit pe baza modelului facelift, va avea printre altele: anvelope de 37 inci în locul unora de 32 inci, cu o lăţime a benzii lor de rulare crescută de la 245 la 320 mm; o cursă a suspensiei mărită de la 280 la 350 mm; dar şi o lăţime mai mare a maşinii însăşi – de la 2 la 2.3 metri!

De propulsie nu va mai răspunde un V8 natural aspirat de 5.0 litri, ci noul benzinar V6 twin-turbo de 3.5 litri, provenit de la noul Toyota Land Cruiser 300, așa cum este utilizat în noua versiune GR Sport!

În formă standard, motorul produce 415 CP la 5.200 rpm și 650 Nm cuplu de la 2.000 rpm. Cu toate acestea, pentru maşina de raliuri aceste cifre sunt semnificativ mai mari, spune Toyota fără a intra deocamdată în detalii.

Piloţii care vor concura de partea echipei TOYOTA GAZOO Racing:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/