fbpx

Conflictul dintre talibani și ISIS-K ia amploare: Teroriștii Statului Islamic au revendicat trei atacuri mortale împotriva talibanilor

ISIS-K, aripa Statului Islamic din Afganistan, a atacat în ultima săptămână mai multe ținte talibane în orașul Jalalabad, un oraș important pentru regimul taliban. ISIS Khorasan a revendicat trei atacuri în orașul afgan, miercuri și joi. Gruparea teroristă susține că a ucis șase talibani în trei atacuri diferite. Două dintre ele au fost atacuri cu arme de foc, în timp ce al treilea a fost un atac cu explozibili improvizați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Soldații Califatului au țintit un membru al miliției talibane cu focuri de pistol și l-au ucis”, au transmis teroriștii ISIS, revendicând unul dintre atacurile din Jalalabad.

Presa locală a scris, însă, că au fost trei victime ale atacului. Informațiile nu au putut fi încă verificate în presa occidentală, transmite digi24. 

Talibanii nu au făcut încă niciun comentariu cu privire la aceste atacuri, însă presa locală a citat „oficiali de securitate” care spun că trei membri ai ISIS-K au fost uciși, marți. Nu este încă clar care au fost circumstanțele morții lor.

Charlie Winter de la Centrul Internațional pentru Studii asupra Radicalizării, din cadrul King’s College spune că ISIS-K a intrat „în ascunzătoare” imediat după atacul din Kabul, însă recent și-a reînceput operațiunile în Afganistan.

Doar în 19 septembrie ISIS-K a revendicat șapte atacuri în Afganistan, împotriva ceea ce teroriștii numesc „milițiile apostate talibane”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button