/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Care sunt părerile șoferilor în legătură cu noua parcare de pe strada Ismail din Capitală

missing
24 septembrie 2021, ora 20:52

În Chișinău a mai apărut o parcare nouă, gratuită, pe strada Ismail nr. 27. Oamenii văd cu ochi buni apariția noilor locuri de parcare, însă, zic ei, Chișinăului aceste 80 de locuri nu-i va rezolva situația ambuteiajelor. Totodată, o parcare cu 150 de locuri a fost închisă, iar alta care era în construcție, a fost stopată. Șeful interimar Direcția Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie ne-a comunicat că în următorii 10 ani vor fi construite aproximativ 75 000 de locuri noi în tot municipiului Chișinău.

Șoferii municipiului Chișinău vor avea ocazia să se parcheze gratuit chiar în centrul capitalei pe noul loc de parcare de pe strada Ismail 27, care are capacitatea de aproximativ 80 de mașini. Șoferii privesc cu ochi buni apariția noilor locuri de parcare, și ar fi gata chiar să achite pentru ele, doar să fie. Spre exemplu, acest bărbat, care venea tocmai de la Comrat, a salutat noua parcare.

„Sunt prima oară la această parcare și întâmplător am intrat. Nu știu dacă sunt mulțumit sau nu, dar parcă e normal, are și marcaje”.

„Eu aș fi plătit, dacă era oficial înregistrată”.

Și alți șoferi ne zic că ar fi fost bine dacă ea ar fi fost cu plată, iar din banii colectați s-ar face alte parcări.

„Nu știu precis, dar acum îmi pare că e gratis, dar cânda era cu plată. – Dar dacă ar fi fost cu plată? – Foarte comod și cu plată, numai principalul să fie parcare, nu avem unde parca mașinele și este foarte greu de circulat în oraș”.

„Pentru orașul acesta, știi cum s-ar spune, mersi, cel puțin. Nu știm cât va ține.” (MUSCA) „- Dacă ar fi fost cu plată, ar fi o problemă sau nu? – Nu, nu cred că ar fi o problemă, permament dacă se pune, chiar și peste hotare lucrul acesta se plătește întotdeauna”.

Vitalie Mihalache, șeful interimar Direcţia Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie zice că se lucrează încă la ideea parcărilor cu plată, și vor fi propuse la municipalitate, deocamdată nimic încă nu este gata în acest sens.

„Municipalitatea la ora actuală nu are reglementări sau cadru normativ necesar pentru a iniția procedura amenanjare și explotare a parcărilor cu plată”.

În legătură cu viitoarele parcări, șeful interimar zice că au planificat să construiască mai multe locuri în următorii 10 ani.

„Acest studiu care a fost efectuat propune pe o perioadă de 7-10 ani de a dezvolta în jur de 75 de mii de locuri de parcări în municipiului Chișinău. Acest lucru va permite, inclusiv crearea parcărilor rezidențiale și parcările municipale care se vor afla în alianiamentul drumului, chiar nemijlocit în jona centru și în sectoarele municipiului Chișinău”.

În timp ce s-a inaugurat noua parcare cu capacitatea de 80 de locuri, parcarea de pe adresa București 30 care zilnic puteau fi parcate circa 150 de mijloace de transport a fost închisă, iar construcţia primei parcări automatizate din Chișinău, de pe strada 31 august, care trebuia să fie din patru nivele și cu o capacitate de 40 de locuri, nu se știe dacă va mai fi dusă până la capăt, asta după ce i-au fost stopate lucrările.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram