image
Sursa foto: Getty Images

Surpriză uriaşă! O legendă a Barcelonei poate deveni antrenorul echipei. Nu e Xavi!

Numele lui Thierry Henry (44 de ani), fostul fotbalist de legendă al Barcelonei, a intrat şi el pe lista cu posibili antrenori după demitrea lui Ronald Koeman.

Demiterea lui Ronald Koeman de la FC Barcelona e iminentă, iar mai multe nume au fost avansate pentru înlocuitorul acestuia. Roberto Martinez şi Xavi sunt cele mai frecventate nume de presa din Spania, dar în ultimele ore a apărut şi o variantă surpriză. Potrivit jurnalistului Gabriel Sans, unul dintre candidaţii la postul de antrenor al Barcelonei e Thierry Henry, fostul atacant al catalanilor, ajuns la 44 de ani.

Numele lui Henry a fost vehiculat şi anul trecut, când Barcelona căuta un înlocuitor pentru Ernesto Valverde. În cele din urmă a fost ales Quique Setien, care nu a rezistat mult timp ca antrenor pe Camp Nou.

Theirry Henry şi-a încheiat cariera de jucător profesionist în 2015 şi a început să antreneze la nivel de copii şi juniori, la Arsenal. Francezul a fost de atunci secundul lui Roberto Martinez - un alt nume de pe lista Barcelonei - la naţionala Belgiei, funcţie pe care o ocupă şi în prezent, după scurte mandate la AS Monaco şi Montreal Impact, în Canada. La Monaco, Henry a rezistat 20 de partide, cu o medie de 0,99 puncte câştigate pe meci, iar la Montreal a strâns 29 de partide, cu o medie de 1,07 puncte câştigate pe meci.

Henry are în spate o carieră impresionantă de fotbalist şi a jucat pentru Barcelona între 2007 şi 2010, timp în care a strâns 121 de meciuri, 49 de goluri şi 27 de pase de gol.

Cu Barcelona, Thierry Henry a câştigat două titluri de campion, Liga Campionilor, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Mondialul cluburilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: