image
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

A vrut să folosească o carte de identitate falsă în Franța; Un conațional, prins de polițiștii de frontieră români

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat din Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate falsă procurată de fiica acestuia pentru a o folosi în Franţa.

În data de 22 septembrie, în jurul orei 20.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 53 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit ocazie cu care în buzunarul hainei bărbatului, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că documentul descoperit la controlul de frontieră a fost primit de la fiica acestuia și urma să îl folosească în Franţa.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: