image
Sursa foto: Jurnal.md

DOC: 32 de persoane, inclusiv 18 cadre didactice, au demisionat din cauza deciziilor privind vaccinarea și testarea

32 de persoane, inclusiv 18 cadre didactice, au demisionat în această lună din cauza obligativității de a se vaccina anti-COVID-19 sau de a prezenta teste efectuate din cont propriu.

Datele au fost prezentate de către Federația Sindicale a Educație și Științei într-o nouă adresare publică pe numele premierului, Natalia Gavrilița.

Sindicatele afirmă că numărul plângerilor din partea angajaților din educație este tot mai mare și au cerut repetat autorităților să anuleze obligativitatea vaccinării sau a suportării costurilor pentru testele anti-COVID-19. În sens contrar, sindicatele susțin că vor ataca decizia în judecată.

„În scopul asigurării drepturilor și garanțiilor salariaților din domeniul educației, Biroul Executiv al FSEȘ reiterează adresarea către CNESP de a revizui sau abroga p. 6 din hotărârea 60 din 23 august 2021, pentru a nu pune în pericol buna desfășurare a procesului educațional. Către data de 20 septembrie avem deja 32 de demisie ale angajaților din sistem, dintre care 18 cadre didactice pe motivul constrângerilor impuse de autorități.

Biroul executiv, în numele Federației Sindicale a Educației și Științei, își rezervă dreptul de a ataca în justiție orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze din banii proprii.

Stimată doamnă prim-ministru, având în vedere cele relatate, rămânem în așteptarea unui răspuns, care să conțină soluții bazate pe prevederile legii în vigoare”, se arată în textul adresării.

FSEȘFSEȘ

Noutăţile partenerilor

comentarii: