image
Sursa foto: Hepta

Alegerile din Germania: Partidul Angelei Merkel pierde teren la doar trei zile până la încheierea cursei electorale

Competiția pentru alegerile germane s-a intensificat joi, fiindcă avansul Social-Democraților de centru-stânga (SPD) comparativ cu conservatorii cancelarului Angela Merkel s-a redus la doar patru puncte, la numai trei zile înaintea alegerilor federale din Germania.

Conform sondajului realizat de Kantar, candidatul SPD la funcția de cancelar, care este în prezent vicecancelar și ministru de Finanțe în cadrul marii coaliții a lui Merkel, Olaf Scholz a coborât cu un punct, la 25%, potrivi AlepNews.

Alianța conservatoare CDU/CSU, al cărui candidat la funcția de cancelar este Armin Laschet, a obținut o creștere de un punct procentual, atingând 22%. Verzii au cedat un punct, coborând la 16%, în timp ce Partidul Verzilor și Partidul Liberal Democrat (FDP), care este favorabil mediului de afaceri, au stagnat la 11%.

Angela Merkel care se află la putere încă din 2005, are de gând să demisioneze după aceste alegeri. De menționat că Scholz, reprezentant al SPD, este de departe candidatul cel mai popular în topul preferințelor alegătorilor germani la succesiunea lui Merkel în funcția de cancelar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: